انجمن مدیریت
 
Design by : NazTarin

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 3
بازدید ماه : 3
بازدید کل : 7962
تعداد مطالب : 26
تعداد نظرات : 2
تعداد آنلاین : 1


تجارب الكترونيك هم محدوديتهاي تكنولوژيكي و هم محدوديتهای غير تكنولوژيكي دارد. محدوديتهای اصلي تجارب الكترونيك در زير بيان شده است. اما با وجود اين محدوديتها، پيشرفتهاي هر روزه در فناوري‌هاي جديد كه موجب حذف قسمت زيادي از هزينه‌ها در تجارب الكترونيك مي‌شود، موجب شده است تا استفاده‌كنندگان از تجارب الكترونيك هر روز بيشتر شود. برخی از محدودیتها در زیر آورده شده است.

  • استانداردهاي مورد قبول عام (براي كيفيت، امنيت و اعتبار ) وجود ندارد.
  • مصرف‌کننده‌ها از خریدهای اینترنتی می‌ترسند.
  • پهناي باند كافي وجود ندارد.
  • در تجارت الكترونيك فروشنده ناشناس است.
  • ابزارهاي نرم‌افزاري در حد مورد قبول نيستند.
  • سود تجارت الكترونيك به سادگي قابل اندازه‌گيري نيست.
  • هنوز مشكلاتي در تطابق اينترنت و نرم‌افزارهاي تجارت الكترونيك با برخي برنامه‌ها و پايگاههاي داده وجود دارد.
  • برخي خريدارها مايلند محصول خريد شده را لمس كنند و خود را با تجارت الكترونيك وفق نمي‌دهند.
  • اينترنت هنوز گران است.
  • مردم هنوز به تبادلات بدون كاغذ اعتماد ندارند.
  • علاوه بر سرويس‌دهنده‌ها، شبكه نياز به web serverهای خاص مي‌باشد. 
  • با کمبود خریدار و فروشنده مواجهیم.

ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 31 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi

 

  • جنرال الكتريك: بخش روشنايي شركت جنرال الكتريك گزارش مي‌دهد كه اثرات قابل توجهي در بخش پاسخگویی به مشتريان، خدمات بهتر و كاهش نيروي كار و هزينه مواد اوليه به دليل تغيير رويه خريد سيستمهاي عظيم دستي به سمت سيستمهاي الكترونيكي با استفاده از پروتكلهاي اينترنت فراهم مي‌گردد. كارخانه‌هاي بخش روشنايي شركت جنرال الكتريك در هر روز، صدها تقاضا براي تعيين قيمت به بخش منابع مي‌فرستادند تا قيمت قطعات ماشينها را به دست آورند. براي هر تقاضا، نقشه‌ها بايد از بايگاني درخواست مي‌شد، بازخواني مي‌شد، به بخش مورد نظر منتقل مي‌شد، فتوكپي گرفته مي‌شد، همراه با اوراق قيمت به فرم تقاضا پيوست مي‌شد، در پاكتها گذاشته مي‌شد و سپس پست مي‌شد. اين فرايند حداقل 7 روز طول مي كشيد و بسيار وقت‌گير بود به طوري كه بخش منابع به طور معمول تنها مي‌توانست در آن واحد به 2 يا 3 توليدكننده جوابگو باشد.
    در جنرال الكتريك هزينه‌هاي مربوط به نيروهاي كاري بخش خريد 30 درصد كاهش داشته است و براي 60 درصد كارمندان مجدداً تعيين وظيفه شده است. بخش منابع در ماه، حداقل 6 تا 8 روز وقت اضافي دارد تا بر روي كارهاي حساس ديگري به جز كاغذبازي، فتوكپي و ارسال نامه بپردازد. هزينه مواد اوليه نيز تا 20 درصد تنزل پيدا كرده است چرا كه دستيابي به توليدكنندگان بيشتر به صورت Online باعث ايجاد رقابت بيشتر شده و اين امر به نوبه خود قيمتها را كاهش داده است. اين شركت در سال 1997 بيش از يك ميليارد دلار جنس و كالا از طريق اينترنت خريداري كرد. جنرال الكتريك محاسبه كرده است كه در عرض سه سال آينده تنها از طريق كارآمد ساختن هرچه بيشتر خريدها، 500 تا 700 ميليون دلار در سال صرفه‌جويي در شركت ايجاد خواهد شد.
  • تجربه سيسكو: از سال 1997 سيسكو، بزرگترين توليد كننده روترهاي شبكه، 70 درصد خدمات مشتريان را به صورت Online درآورده است. اين امر موجب حذف 250 ميليون تماس تلفني در ماه و صرفه‌جويي به ميزان 525 ميليون دلار در سال شده است. اين رقم معادل 9 درصد كل درآمد و 17 درصد كل هزينه‌هاي اجرايي شركت بوده است. شركت سيسكو گزارش كرده است كه بهره‌وري خدمات مشتريان اين شركت با استفاده ار تجارب الكترونيك 200 تا 300 درصد افزايش يافته است.
  • تجربه ميكرون كامپيوترز: ميكرون كامپيوترز يك فروشنده كامپيوتر و لوازم جانبي آن است كه بسياری از اطلاعات لازم براي خريد را از طريق وب‌سايت خود را در اختيار مشتريان قرار مي‌دهد. در حالي كه بيش از اين كارمندان بخش فروش براي مذاكره با مشتريان به طور متوسط 20 دقيقه زمان اختصاص مي‌دادند، براي مذاكره با مشترياني كه قبلاً به وب‌سايت اين شركت مراجعه كرده‌اند، تنها 2 دقيقه زمان لازم است. با يك محاسبه ساده مشخص مي‌شود كه با استفاده از تجارب الكترونيك در اين بخش كارايي 10 برابر افزايش پيدا كرده است.
  • تجربه فدرال اكسپرس: فدرال اكسپرس در سال 1983 از نرم‌افزاري استفاده كرد كه شركتها را از طريق شبكه‌هاي خصوصي به هم متصل مي‌كرد و در عرض 12 سال، 50000 مشتري جمع كرد. در طي سالهاي 1995 تا 1998 با ورود اينترنت و انجام تجارت الكترونيك در اينترنت تعداد مشتريان به حدود يك ميليون جهش پيدا كرد. فدرال اكسپرس تخمين مي‌زند كه 68 درصد از 3 ميليون بسته‌اي كه روزانه جابجا مي‌شود در حال حاضر توسط شبكه‌ها انجام مي‌شود.
  • تجربه موتورولا: شركت موتورولا با اتكا به شبكه ارتباطي خود قادر است نيازهاي مشتري براي يك پيجر را جمع‌آوري كرده و آن را به كارخانه توليدي خود منتقل كند تا يك مدل مخصوص از نظر فرم ظاهري، رنگ و ساير ويژگي‌ها ساخته شود. فرداي روزي كه سفارش انجام شد، مشتري پيجر مورد نظرش را در يك بسته پستي دريافت مي‌كند و  به اين ترتيب موتورولا توانسته است به عنوان پيشتاز بازار در اين زمينه مطرح شود.

ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi

1- مزاياي تجارات الكترونيك براي كسب و كارها

در محيط تجاري رقابتي و دایماً در حال تغيير امروز، كسب و كارها ديگر نمي‌توانند بر يك بازار ثابت و پايدار براي محصولات خود متكي باشند. آنها بايد در زمينه كيفيت، قيمت و خدمات پس از فروش با رقبايي كه روز به روز در حال افزايش هستند رقابت نمايند. براي موفقيت در بازار آنها نه تنها بايد قيمتها را پايين آورند بلكه بايد تغييرات عمده بيشتري را در روشهاي توليد، روابط تجاري و حتي فرهنگ سازماني خود به عمل آورند. وجود يك بازار الكترونيكي در اينترنت به نحو بارزي موجب افزايش بهره‌وري و رقابت بين شركتها اعم از توليدكننده و مصرف‌كننده می‌گردد. در ادامه به مزاياي استفاده از تجارت الکترونیک اشاره شده است:

  • كاهش قيمت خريد مواد اوليه: خريد مواد اوليه و يا خدمات براي يك شركت مي‌تواند فرآيندي پيچيده و چند مرحله‌اي باشد. در ابتدا خريداران بايد توليدكنندگان را پيدا كرده و مشخص كنند كه مقدار مورد نياز كالا، زمان تحويل، كيفيت و قيمت مناسب است يا خير؟ به محض اينكه توليدكننده‌اي انتخاب شد نقشه‌ها و اطلاعات با جزیيات كامل براي توليدكننده فرستاده مي‌شود تا محصول مورد نظر كاملاً با مشخصات مورد نظر مشتري تطابق داشته باشد. با فرض اينكه محصول نمونه، مورد قبول قرار گرفته و خطوط توليد آماده هستند خريدار، سفارش خريد براي مقدار مشخصي از كالاها را مي‌فرستد و .... پيش از اين شركتهاي بزرگ با استفاده از EDI نيروي كار، هزينه‌هاي چاپ و پست را در مراحل تامين مواد مورد نياز خود كاهش مي‌دادند.
    ماشيني كردن جريان كار براي تامین محصول به اين معنا است كه كارمندان اين بخش وقت بيشتري براي تمركز روي مذاكره به منظور به دست آوردن قيمتهاي بهتر و نيز ايجاد روابط با توليدكنندگان دارند. شركتهايي كه از EDI استفاده مي‌كنند معمولاً 5 تا 10 درصد در هزينه‌هاي خود در بخش خريد صرفه‌جويي مي‌كنند. اینترنت پتانسيلهاي بيشتري براي كاهش اين هزينه‌ها دارند به علاوه اينترنت درها را به سوي انجام معاملات تجاري با توليدكنندگان جديد و نيز توليدكنندگان كوچك كه سابقاً تنها از طريق فاكس يا تلفن ارتباط برقرار مي‌ساختند، مي‌گشايد.
  • كاهش زمان چرخه توليد: ‌چرخه توليد عبارت است از كل زماني كه طول مي‌كشد تا يك محصول ساخته شود. در طي چرخه توليد، هزينه‌هاي ثابت مشخصي كه با ميزان توليد تغيير نمي‌كند و وابسته به زمان هستند، وجود دارد. اين هزينه‌هاي ثابت شامل استهلاك تجهيزات، هزينه‌هاي ساختماني و خدمات رفاهي و هزينه مديريت و سرپرستي مي‌باشد. اگر زمان ساخت يك محصول به جاي 10 روز به 7 روز كاهش پيدا كند، آنگاه هزينه‌هاي ثابت به ازاي هر محصول كمتر مي‌شود چرا كه زمان كمتري صرف شده است. تجارت الكترونيك باعث كاهش چرخه‌هاي زماني شده و اجازه مي‌دهد تا محصولات بيشتر با هزينه مساوي يا كمتر توليد شود. ايجاد ارتباطات الكترونيكي به تامين‌كننده‌ها و مشتريان، شركتها را قادر ساخت تا انتقال و دريافت سفارشهاي خريد به صورتحسابها و رسيدها در زمان بسيار كمتري نسبت به قبل صورت گيرد. برخي از شركتها حتي مشخصات محصولات و نقشه‌ها را در شبكه‌ها به اشتراك گذاشتند تا مراحل طراحي و توسعه محصول تسريع شود.
  • افزايش كاريابي و اثربخشي در خدمت‌دهي به مشتريان: شركتها از اينترنت براي خدمت‌دهي به مشتريان نيز استفاده مي‌كنند. داشتن مشخصات محصولات، پشتيباني فني و ديگر اطلاعات به صورت Online نه تنها باعث صرفه‌جويي از طريق فارغ شدن كارمندان بخش خدمات مشتريان از پاسخگويي به سوالات پيچيده و روابط با مشتري مي‌گردد، بلكه باعث مي‌شود مشتريان راضي‌تر باشند. علاوه بر افزايش رضايت مشتريان، شركتهايي كه از اينترنت براي خدمت مشتريان استفاده مي‌كنند ادعا مي‌كنند كه از طريق انجام سفارشات و پشتيباني فني Online صرفه‌جويي زيادي انجام شده است.
     تحقيقات موسسه فورستر نشان مي‌دهد كه به طور كلي 500 تا 700 دلار براي فرستادن يك كارشناس به محل مورد نظر، 15 تا 20 درصد براي بررسي درخواست مشتري از طريق تلفن و حدود 7 دلار براي انجام اين كار از طريق اينترنت صرف مي‌شود. ساير مزاياي تجارت الكترونيك براي موسسات تجاري به شرح زير مي‌باشد: كاهش هزينه‌هاي انبارداري، كاهش هزينه‌هاي بازاريابي، كاهش هزينه‌هاي فروش، حذف واسطه‌گري، ايجاد كانالهاي جديد فروش محصولات و افزايش تقاضا و...

 

2- مزاياي تجارت الكترونيك براي مصرف‌كنندگان

موسسات تجاري به منظور افزايش بهره‌وري، كاهش هزينه‌ها و بالا بردن كيفيت خدمت مشتريان، بر روي تجارت الكترونيك سرمايه‌گذاري مي‌كنند. مشتريان نيز جذب خريد از طريق اينترنت مي‌شوند چون درمي‌يابند كه قدرت انتخابشان به طور حيرت‌آوري افزايش پيدا مي‌كند، اطلاعات بيشتر و بهتري براي خريد بدست مي‌آورند و خريد راحت‌تري انجام مي‌دهند. افراد پر مشغله نيز مي‌توانند در وقتشان صرفه‌جويي كنند. اطلاعات بهتر، انتخابهاي بيشتر و هزينه‌هاي عملياتي كمتر كسب و كارها و مشتريان را به طور همزمان به سمت تجارت الكترونيك سوق مي‌دهد. در ادامه به مزاياي استفاده از تجارت الكترونيك براي مصرف‌كنندگان اشاره شده است.

  • افزايش امكان انتخاب: تعداد فروشگاههايي كه بر روي اينترنت قابل مشاهده هستند، بسيار بيشتر از مغازه‌هايي است كه حتي در محله‌هاي بسيار پر جمعيت وجود دارند. همچنين بسيار بيشتر از مغازه‌هايي است كه يك مشتري با حد معقولي از رانندگي يا از طريق كاتالوگهايي كه از طريق پست دريافت مي‌شوند، مي‌توانند به آنها دسترسي پيدا كنند. يك مشتري Online مي‌تواند از مغازه‌اي در شهر يا كشوري ديگر و يا حتي از مغازه‌اي كه در شكل سنتي وجود ندارد خريد نمايد؛ روزنامه‌ها مثال روشني در اين زمينه هستند. ساكنين شهرهاي بزرگ نسبت به ساير مناطق به تعداد بيشتري از روزنامه‌هاي ملي و محلي دسترسي دارند، در حالي كه بر روي اينترنت يك خواننده مي‌تواند اخبار هزاران روزنامه در سراسر جهان را مطالعه كند.
  • سفارشي نمودن: اينترنت موجب افزايش قابليت سفارشي نمودن مي‌گردد. برخي كسب و كارهاي اينترنتي بويژه وسايل ارتباط جمعي، در حال حاضر محصولات را كاملاً سفارشی مي‌سازند به طوري كه كاملاً مجزا از ديگر محصولات مي‌شود. خوانندگان Online مي‌توانند تنها اخباري را انتخاب كنند كه مي‌خواهند بخوانند و اين به معناي تحويل كالاي مورد نظر به صفحه وب شخص يا پست الكترونيكي وي مي‌باشد. مشتريان مغازه‌هاي موسيقي  قابليت انتخاب CD هاي ضبط شده را دارا بوده و در صورت تمايل مي‌توانند آهنگهاي مورد نظر خود را براي ضبط انتخاب كنند.
  • قيمتهاي كمتر: مصرف‌كنندگاني كه از طريق اينترنت به خريد كالاها اقدام مي‌كنند معمولاً  8 تا 30 دلار به ازاي هر معامله پرداخت مي‌كنند كه اين مبلغ در مورد معاملات سنتي تقريبا 80 دلار به ازاي هر معامله به طور ميانگين است. برخي خرده‌فروشان اينترنتي تخفيفهايي را ارایه مي‌كنند، براي مثال برخي فروشندگان Online كتاب، برخي كتابها را تا 40 درصد تخفيف نسبت به قيمت كتاب فروشي‌هاي معمولي ارایه مي‌كنند (به طور مثال سايت Amazon.com را ببينيد.)

ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 31 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi

 

اولین قدم در بررسی یک موضوع داشتن تعریفی مناسب از آن می‌باشد. با توجه به جوان بودن رشته فناوری اطلاعات و علی‌الخصوص تجارت الکترونیک هنوز تعریف دقیق و جامعی برای آن مشخص نشده است و در حال حاضر هر کس از دیدگاه خود به مساله روی آورده است. ابتدا با برخی مفاهیم و تعاریف از دیدگاه پروفسور توربان آشنا می شویم. «تجارت الکترونیک عبارت است از خرید و فروش کالا، خدمات و اطلاعات از طریق شبکه‌های ارتباطی».

این تعریف از چهار دیدگاه قابل بررسی است:

  • از دیدگاه ارتباطات: تجارت الکترونیک رساندن کالا، خدمات، اطلاعات و یا پرداخت پول از طریق شبکه‌های کامپیوتری و یا هر وسیله الکترونیکی دیگر است.
  • از دیدگاه فرآیند تجارت: تجارت الکترونیک کاربرد فناوری در فرآیند داد و ستد و تجارت است.
  • از دیدگاه خدمات: تجارت الکترونیک وسیله‌ای است که آرمانهای مشتریان، شرکتها و مدیران را جهت رسیدن به کیفیت بهتر، سرعت بیشتر و خدمات بهتر را با هزینه کمتر برآورده می‌کند.
  • از دیدگاه online: تجارت الکترونیک قابلیت خرید، فروش، داد و ستد محصولات و اطلاعات از طریق اینترنت و یا هر شبکه online دیگر را فراهم می‌کند. برخی از مردم تجارت را به معنی داد و ستد بین شرکتهای تجاری می‌دانند. وقتی از این معنی استفاده شود دامنه تجارت الکترونیک بسیار محدود می‌شود، بنابراین اغلب از واژه کسب و کار الکترونیکی به جای آن استفاده می‌کنند که این تعریف تمام فعالیتهای تجاری شامل: خرید و فروش، ارایه خدمات پس از فروش، ارتباطهای تجاری بین شرکتها و ... را در برمی‌گیرد.


ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 30 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi

هر روز داستانی درباره خرید كالایی از اینترنت پخش می‌شود كه باعث ترس و در نتیجه انصراف خریدكنندگان بعدی از خرید اینترنتی می‌گردد. داستان‌هایی درباره كالاهایی كه به مقصد نرسیده‌اند، صفحات وبی كه قفل شده‌اند یا از كارت اعتباری خریدار دو بار برداشت كرده‌اند و فرم‌های خریدی كه تایید نهایی خرید ندارند. اما اگر شما برای جلب اطمینان مشتریانتان وقت بگذارید و سایت‌ تجارت الكترونیك خود را از دید كاربر و نه از دید فروشنده بر پا كنید، به سادگی می‌توانید این ترس‌های بی‌دلیل را از دل مشتریانتان بزدایید. در این سری مقالات ما به بررسی هفت اشتباه مهلك كه فروشندگان اینترنتی مرتكب آن می‌شوند می‌پردازیم و اصرار می‌كنیم كه پیش از آن كه شركت شما نیز به شركت دیگری مبدل شود كه با سهل‌انگاری، اعتماد خریداران را درهم می شكند، برای خود كاری بكنید.

اشتباه اول: سبدهای خرید گیج كننده‌

خوب، بالاخره شما وارد یك سایت فروش اینترنتی محصولات شده‌اید و می‌خواهید محصول یا كالایی را به صورت Online خریداری كنید، با خوشحالی كارتان را در گشت و گذار از میان دالا‌ن‌های مجازی این بهشت Online تمام كرده و چرخ خرید رویایی خود را از انبوهی از اجناس مختلف، كه پس از صرف وقتی زیاد با زحمت و دقت انتخاب كرده‌اید پر نموده‌اید و آماده‌اید كه یك عالمه پول خرج كرده و به یك ساعت خرید سخت پایان ببخشید. می‌خواهید ببینید كلاً چه چیزهایی در سبد خود گذاشته‌اید، اما یك لحظه بایستید! ... دكمه نمایش سبد خرید كجا است؟! در حقیقت از خود می‌پرسید چگونه باید به مرحله كنترل سبد خرید برسم؟ آه، خدای من! من نمی‌توانم چیزهایی را كه انتخاب كرده‌ام عوض كنم! لغو! لغو! لغو!
در دنیای تجارت الكترونیك، فرم‌های خرید لغو‌شده و خریدارانی كه خریدشان لنگ مانده است چیزی طبیعی هستند. بر اساس گزارش "مطالعه كارایی تجارت الكترونیك" كه توسط شركت Scivisum كه یك شركت مطالعه و تحلیل و بررسی در مورد وب می‌باشد تهیه شده است، فرم‌ها یا سبدهای خرید هشتاد درصد سایت‌های انگلیس ایراد دارند. تحقیق این گزارش كه بر روی ۵۱ سایت مشهور انجام شده است نشان داد كه میزان لغو فرم‌های خرید در سایت‌های انگلیس، ۱۰ برابر بیشتر از اندازه استاندارد آن است.

راه حل:

سادگی! یك سایت رنگارنگ، با نمایی خیالی و خارق‌العاده كه موزیك پخش می‌كند، رنگ‌های رنگین كمان را به نمایش می‌گذارد و لیستی طویل از انواع و اقسام محصولات مختلف را پیش چشمان مشتری ردیف می‌كند، ذره‌ای ارزش نخواهد داشت اگر مشتریان شما ندانند كجا باید سفارش‌های خود را تكمیل كنند.
مالكولم دافیت، مدیر واحد تجاری شركت Dreamteam Design اظهار می‌دارد: "از آنجا كه نمی‌توانید به هنگام بازدید مشتریان از فروشگاه اینترنتی خود، جلوی هر یك از آن‌ها قرار گرفته و آن‌ها را راهنمایی كنید، باید برای آن‌ها امكان مرور جنس‌هایی را كه برداشته و در سبد خرید خود گذاشته‌اند، بسیار آسان سازید و برای آن‌ها، واسطی ساده و كاربرپسند به منظور كنترل سبد خریدشان فراهم كنید كه استفاده از آن نیز راحت باشد". شما همچنین باید با مشكلات این كار آشنا باشید. شبكه ClickZ بیان می‌دارد كه ۴۷ درصد صاحبان فروشگاه‌های اینترنتی اصلاً اطلاعی درباره میزان ناتمام ماندن فرم‌های خرید خود ندارند.
 

اشتباه دوم: پرس و جوی بی‌دلیل‌

بازدیدكنندگان سایت شما تمایل دارند كه تجربه خرید خود را به سرعت و بدون ایجاد هرگونه وقفه بی‌دلیل به اتمام برسانند. حتی در سریعترین و قابل پیمایش‌ترین سایت‌ها، تعداد بسیار كمی از مشتریان، وقت یا حوصله آن را دارند كه پیش از آن كه اجازه خرید پیدا كنند، زندگینامه خود را تنها به خاطر راضی كردن نیاز بی حد و حصر شما به تحقیق در مورد نحوه خرید مشتریان، تایپ كنند. مطمئناً خودتان هم تحمل چنین چیزی را در فروشگاه محلی نزدیك خانه خود ندارید، دارید؟ مارك تمپل، مدیر واحد اجرایی شركت MAD قبلاً با چنین مواردی برخورد داشته است. او بیان می‌دارد كه: "یكی از مشتریانMAD ارائه‌دهنده خدمات حقوقی است كه در وب سایت آن‌ها، پیش از آن كه بازدیدكننده بتواند كار مورد نظر خود را سفارش دهد مجبور است به ۲۶ سوال پاسخ بدهد. تعدادی از این سوالات نیز واقعاً سوالات نامربوطی هستند مانند "كجا با ما آشنا شدید؟ یا میانگین سالانه زمانی كه برای انجام چنین اموری صرف می‌كنید چقدر است.

راه حل:

تمپل اظهار می‌دارد كه: هرگز سوالاتی كه ارتباطی با روند خرید ندارند از مشتری نپرسید. مشتریان دوست دارند هر چه زودتر و سریعتر خرید خود را تمام كنند. در حقیقت اساساً به همین دلیل است كه می‌خواهند به صورت Online خرید كنند".
 

اشتباه سوم: مشكلِ پیدا كردن كالا

شما فروشنده‌ای هستید كه در فروشگاه اینترنتی خود بیش از هر فروشنده دیگری در كره زمین، كفش و لباس و پوشاك عرضه می‌كنید. انبار كالاهای شما هم پر است از انواع و اقسام مختلف هر یك از این كالاها كه سلیقه هر خریداری را برآورده می‌كند. حالا كه این طور است، پس حداقل این كار را برای آن‌ها راحت كنید! لی تاملینسون، مدیر واحد توسعه بازرگانی شركت موتور جستجوی Mirago نیز با یك مورد خاص برخورد داشته است. او بیان می‌دارد كه: "یكی از سایت‌هایی كه به صورت روزانه مرا اذیت می‌كند فروشنده‌ای محبوب است كه طیف وسیعی از محصولات مختلف را از لوازم خانگی گرفته تا لوازم ورزشی، عرضه می‌كند. وقتی كه وارد سایت این شركت می‌شوید در قسمت بالاسمت چپ آن یك كادر جستجو می‌بینید. این كادر جستجو، قابلیت بسیار مفیدی به نظر می‌رسد. اما حقیقت این است كه باید در این كادر، كُد كالا را وارد كنید. واقعاً باید پرسید كسی كه می‌خواهد خرید كند، از كجا باید بداند كُد كالای مورد نظر او در این سایت چیست؟!"

راه حل:

حتماً وقت گذاشته و در سایت خود امكان جستجویی كه كارا و مفید باشد برای بازدیدكنندگانتان فراهم كنید. محصولات خود را گروه‌بندی كنید و به نحوی این كار را انجام دهید كه مشتریان شما نیز این گروه‌بندی‌ها را به راحتی بفهمند (از دید مشتریان به این قضیه نگاه كنید نه از دید خودتان). همچنین اطمینان حاصل كنید كه سایت شما در موتورهای جستجوی معروف ثبت شده باشد تا خریداران شما بتوانند از طریق موتورهای جستجوی خارجی نیز، كالاهای شما را در اینترنت پیدا كنند. دوروتی آرندت، مدیر واحد توزیع و جستجو درKelkoo.co.uk می‌گوید، تعداد مشتریانی كه برای پیدا كردن صفحه محصول مورد نظر خود از موتورهای جستجوی مختلف استفاده می‌كنند به میزان بالایی در حال افزایش است.
 

اشتباه چهارم: پیمایش با دردسر

به صحنه ماجرا توجه كنید: شما با خوشحالی در حال گشت و گذار در یك سایت ایترنتی هستید كه یك دفعه متوجه می‌شوید به‌جای كلیك بر روی لینك صفحه كارت تلفن اینترنتی، بر روی لینك صفحه كارت تلفن كلیك كرده‌اید. می‌گویید. خوب. اشكالی ندارد. به عقب بر می‌گردم. اما ... آه، خدای من ... مثل این كه راهی برای برگشت به عقب وجود ندارد. واقعاً هیچ راهی برای خروج از قسمت كارت تلفن اینترنتی وجود ندارد؟! دومینیك مانك‌هاوس، مدیر اجرایی شركت Rackspace احساس شما را درك می‌كند. او بیان می‌دارد كه: " تعداد دفعاتی كه با یك سایت خرید اینترنتی با طراحی بسیار بد و قابلیت پیمایش بسیار ضعیف برخورد داشته‌ام آنقدر زیاد است كه اصلاً نمی‌توانم آن‌ها را بشمارم!" او می‌گوید: "اگر صفحات یك سایت به طور مداوم ایراد داشته باشد و زمان اعتبار آن ها به سرعت به انقضاء برسد، مشتریان عصبانی می‌شوند". مردم دوست ندارند وارد جایی بشوند كه امكان برگشت ندارد یا روند پیمایششان در صفحاتی گیر كند كه عبارت "اخطار! اعتبار صفحه به انقضاء رسیده است" یا "صفحه مورد نظر وجود ندارد" یا "لطفاً اطلاعات خود را مجدداً وارد كنید" را نشان می‌دهد.

راه حل:

صفحاتی برای بازدیدكنندگان مهیا كنید كه اعلان‌‌هایی دقیق و واضح داشته باشند. تعداد صفحاتی را كه در اثنای خرید نیاز به بازتازه‌شدن یا كامپایل مجدد دارند را كم كنید. چنین چیزی كاربرپسندی نامیده می‌شود. مانك‌هاوس اضافه می‌كند: "یك سایت خرید اینترنتی باید ساده باشد تا مردم به راحتی بتوانند آن را پیمایش كنند والا مردم، هرگز باز نخواهند گشت. سایت‌های خرید اینترنتی باید با پرهیز از پیچیدگی پیمایش، از ترساندن مردم از خرید اینترنتی دست بردارند".
 

اشتباه پنجم: صورتحساب‌های عجیب‌

خوب. بالاخره شما كالاهای خود را انتخاب كرده و سبد خریدتان را پر نموده‌اید و آماده‌اید تا اطلاعات كارت اعتباری خود را وارد كرده و از طریق اینترنت، این عنصر آسمانی را (البته به صورت كُد شده!) برای فروشنده ارسال كنید. اما چگونه باید خرید خود را تایید كنید؟ دكمه Submit كجا است؟ این همه موافقت‌نامه و شرایط قرارداد برای چیست كه باید تایید كنید؟ نكند یك وقت دوبار پرداخت كنم؟! در حالی كه با كادرهایی كوچك در فرم خرید مواجه شده‌اید، ناگهان حسی غریب شما را در بر می‌گیرد كه باید هر چه زودتر اینجا را ترك كرده و خود را نجات بدهید و سراغ فروشنده دیگری بروید كه كمتر ترسناك باشد! ماركوس ریچاردسون، مدیر اروپایی شركت WebtraffiQ می‌گوید این، ماجرایی آشنا است. "ما متوجه شده‌ایم كه برخی از سایت‌های تجارت‌الكترونیك، دارای روند خریدی پیچیده یا طولانی هستند كه باعث می‌شود خریداران بترسند و به كل درباره خرید خود تردید كنند".

راه حل:

آزمایش كنید، آزمایش كنید و باز هم آزمایش كنید. پیش از بارگذاری سایت تجارت‌الكترونیك خود یا ایجاد تغییر در آن، از صحت كاركرد روند پیمایش و خرید آن، اطمینان حاصل كنید. بدین ترتیب می‌توانید هر نكته‌ای را پیش از آن كه یك خریدار یا بازدیدكننده با آن مواجه شود، پیدا كنید. لویزی آرنولد، مدیر بازاریابی شركت Scivisum پیشنهاد می‌كند در قسمت پرداخت، حداكثر امكان كنترل به بازدیدكنندگان داده شود، به طوری كه قادر باشند به راحتی در روند خرید عقب و جلو بروند، بدون آن كه داده‌ای را از دست بدهند یا مجبور باشند اطلاعاتی را دوباره وارد كنند. آرنولد همچنین توصیه می‌كند، به هنگام بررسی و تحت نظر گرفتن سیستم خرید و فروش خود، به ویژه به زمان پاسخ فرم‌هایی كه مشخصات مشتری را می‌گیرند دقت‌‌كنید تا در صورت طولانی بودن این زمان بتوانید با كوتاه كردن آن، از معطل ماندن مشتری جلوگیری كنید".
 

اشتباه ششم: گیج كردن مشتری‌

ممكن است فرد متخصص و باهوشی را برای طراحی سایت مدرن خود استخدام كرده باشید، اما مواظب باشید كه دیگر زیاد از حد هم شورش را در نیاورید. اگر تمامی زرق و برقی كه در سایتتان به راه انداخته‌اید به صورت مانعی برای خریداران درآید كه اساساً جلوی آن‌ها را از رفتن به قسمتی كه می‌خواهند بروند یا پیدا كردن چیزی كه به دنبال آن می‌گردند بگیرد، خریداران هرگز علاقه و توجهی به سر‌و‌صدا و شلوغ‌بازی‌هایی كه در سایتتان به راه انداخته‌اید نشان نخواهند داد. در حقیقت، هفتاد درصد مردم قادر به خرید از طریق اینترنت نیستند تنها به این دلیل كه چیزی را كه نیاز دارند واقعاً پیدا نمی‌كنند. مت رمسی، یكی از مدیران E۳ Media می‌گوید این یك آمار تكان‌دهنده است. این بدین معنی است كه یكی از نكات كلیدی موفقیت در توسعه یك سایت، كارایی آن است.

راه حل:

اطمینان حاصل كنید كه سایت شما كاربر پسند باشد و پیش از آن كه سیر طراحی آن خیلی جلو برود، تا جایی كه می‌توانید، كارایی و كاربرپسندی آن را آزمایش كنید. رمسی بیان می‌كند كه كاربرپسندی و قابلیت استفاده، نقش نامحسوسی بازی می‌كند. به طوری كه اگر هرچه كار با یك سایت سخت‌تر باشد، كاربران آن، احساس می‌كنند كه محصولات سایت گرانتر است. عكس این قضیه نیز درست است. اگر سایتی به راحتی قابل مرور و پیمایش باشد و محتوای آن به راحتی قابل درك بوده و عاری از عناصر پیچیده مختلف باشد، كالاهای آن، ارزانتر از جاهای دیگر به نظر خواهد رسید.
 

اشتباه هفتم: وعده‌های پوچ‌

شما یك تخته موج‌سواری نو به صورت online خریده‌اید. امواج دریا بسیار عالی است، اما تخته موج‌سواری شما هنوز در راه است و به دست شما نرسیده است. نتیجه؟ شما نمی‌توانید به موج‌سواری بروید! هنگامی كه ما چیزی را به صورت online می‌خریم، طبیعتاً آن را همین الان می‌خواهیم. حداقل در روزی كه فروشنده تحویل آن را وعده داده است. سرعت خوب است، صحت و درستی نیز خوب است، و تحویل در حداقل زمان ممكن نیز خوب است. اما تاخیر، بسیار بد است. مشتریان هرگز باز نخواهند گشت، چرا كه اگر صریح بگوییم، آن‌ها تعداد بی‌شمار دیگری از فروشندگان را برای خرید جنس مورد نظر خود، پیش رو دارند.
لزار دزامیك، مدیر راهبردهای الكترونیكی شركت UnderWired می‌گوید، سایت Mothercare بهترین روند خرید را دارد. اگر شما ساعت ۵ بعد‌از‌ظهر سفارش داده باشید، كالای مورد نظر شما معمولاً صبح روز بعد به دست شما می‌رسد. اما یكی از رقیبان سر‌سخت آن یكی از بدترین روندهای خرید را دارد. همیشه تاخیر دارد، اجناسی را دوبار می‌فرستد، یا اجناسی را اشتباهی می‌فرستد، دوبار برای شما صورت‌حساب می‌دهد، سیستم عودت‌‌دهی پیچیده‌ای دارد، ... . و در كل می‌توان گفت خریداری كه یك بار از آن چیزی بخرد دیگر برای خرید پیش او بر نخواهد گشت!

راه حل:

برای روند تكمیل خرید و تحویل كالا تا آنجا كه می‌توانید وقت بگذارید و پول خرج كنید. تمام تلاش و زحمات شما به هدر خواهد رفت اگر كالاهای سفارش داده شده را سر وقت به مشتریان تحویل ندهید.
دزامیك می‌گوید تكمیل روند خرید با تحویل به موقع كالا به مشتری، تاثیر بسیار بزرگی در معرفی مارك محصولات و تجربه كلی مشتریان از خرید اینترنتی‌شان دارد. دراختیار داشتن روان‌ترین سایت اینترنتی دنیا كمكی نخواهد كرد اگر آخرین مرحله آن ناقص بوده یا ایراد داشته باشد. مطالعات گوناگونی نشان می‌دهد رغبت به خرید دوباره از یك سایت، به میزان زیادی بر اساس روند تحویل كالا شكل می‌گیرد.


 


ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 8 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi

انواع تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک را بر اساس ماهیت طرفین و اینکه آیا طرف معامله شخصیت حقوقی یا حقیقی است و نیز نوع ارتباط آنها به چهار گروه عمده تقسیم کرده اند:

1. تجارت بنگاه با بنگاه ( B2B )
این نوع از تجارت الکترونیک عبارتست از انجام مبادلات الکترونیک ( خرید و فروش کالا و ارائه خدمات ) بین شرکتها و موسسات تجاری. یعنی فروشنده و مشتری هر دو بنگاه تجاری ( شخصیت حقوقی ) با بخش هایی از یک بنگاه هستند که برای برقراری ارتباط بین خود از شبکه های رایانه ای و تجهیزات الکترونیک استفاده می کنند. مثلا دوبنگاه برای ارائه سفارش، انعقاد قرارداد، دریافت فاکتور و پرداخت هزینه ها مبادرت به راه اندازی یک شبکه الکترونیکی بین خود کرده و از این طریق فعالیت های تجاری خود را انجام می دهند.

ارتباط بین آنها برای انجام تمام فرآیند تجارت چنانچه به روش سنتی و با کاغذ و نامه صورت گیرد زمان زیادی لازم دارد ولی اگر تمام تبادلات از طریق اینترنت انجام شود زمان و هزینه به حداقل کاهش می یابد.

این فناوری مدل تکمیل یافته مبادله الکترونیکی داده ها ( EDI ) است و در واقع سابقه B2B به EDI باز می گردد که در سال های اخیر به خاطر گسترش اینترنت رشد و تکامل فزاینده ای یافته است. شبکه ای باز و ویژه اینترنت به طور فزاینده ای به ابزاری ارتباطی و تجاری تبدیل شده اند و دیگر استفاده از EDI در تجارت رو به اتمام است. تکیه و اعتماد بنگاهها به امکانان ، تجهیزات و خدمات سایر بنگاهها نیز از عوامل رشد و توسعه B2B بوده است.

2. تجارت بنگاه با مشتری ( B2C )
این شکل از تجارت الکترونیک بین شخص حقیقی ( مصرف کننده یا مشتری ) با یک شخص حقوقی ( شرکت یا موسسه تجاری ) صورت می پذیرد و به خرید و فروش کالا و خدمات بین یک بنگاه تجاری دارای وب سایت و یک مشتری اطلاق می شود. در این روش خریدار و فروشنده مستقیما و بدون واسطه از طریق اینترنت با هم ارتباط برقرار می کنند.
یعنی مشتریان از طریق اینترنت به سایت فروشنده مرتبط می گردند و پس از انتخاب کالای مورد نظر خویش مبادرت به خرید آن می کنند. این نوع از تجارت الکترونیک بسیار متداول است و در حال حاضر بیشتر زمینه های فروش و ارائه خدمات از قبیل سخت افزار، امور مسافرت، جهانگردی، کتاب، موسیقی و .... از طریق B2C انجام می شود. سایت Amazon.com مثال خوبی از این نوع تجارت الکترونیک است.

3. تجارت مشتری با مشتری ( C2C ) 
در این نوع تجارت هر دو طرف اشخاص حقیقی هستند که بین آنها یک سایت واسطه وجود دارد و منزله محل بازار برای آنها محسوب می شود. بنابراین C2C انجام مبادلات الکترونیک بین افرادی است که اینترنت و فناوری های وب را برای داد و ستد انتخاب کرده اند. در این روش آنها مستقیما با هم ارتباط برقرار می کنند. انواع مزایده و مناقصه کالا در اینترنت در این حوزه قرار می گیرند. سایت حراجی eBay.com مثال خوبی از این شکل تجارت الکترونیک است.

4. تجارت مشتری با بنگاه ( C2B )
این روش عبارتست از فروش کالا یا ارائه خدمات توسط اشخاص حقیقی به بنگاهها و موسسات تجاری، یعنی افراد برای فروش کالا یا ارائه خدمات به شرکت ها پیشنهاد می کنند.


ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 7 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi

تعامل سیستم های ارتباطی COMMUNICATION ، سیستم های مدیریت اطلاعات DATA MANAGEMENT و امنیتSECURITY که به واسطه آنها امکان مبادله اطلاعات تجاری در رابطه با فروش محصولات و یا خدمات میسر می گردد.
بنا بر تعریف، اجزا اصلی الکترونیک عبارتند از:
1.COMMUNICATION (سیستمهای ارتباطی)2.DATA MANAGEMENT (سیستمهای مدیریت داده ها)
3.SECURITY (امنیت)
امنیت در بر قراری تجارت الکترونیکی موفق شامل مراحل زیر میباشد:
1-   امنیت میزبان (securitry Host)   2- امنیت سیستم عامل (Os sercuritry)
3-  امنیت سرویس دهنده وب  (securitry web serer)  4-  امنیت شبکه (Network securitry)
        5-  ابزارهای ضد ویروس (Antirirus Tools)6- دیوارهای آتش (Firewalls)
7- یک خط مشی توام با آموزش (Securitry Policy)
امنیت میزبان:
سطح میزبان در مدل امنیت لایه بندی شده، مربوط به ابزار منفرد مانند سرورها، کامپیوترهای شخصی، سوئیچ ها، روترها و غیره در شبکه است. هر ابزار تعدادی پارامتر قابل تنظیم دارد و هنگامی که به نادرستی تنظیم شوند، می توانند سوراخ های امنیتی نفوذپذیری ایجاد کنند. این پارامترها شامل تنظیمات رجیستری، سرویس ها، توابع عملیاتی روی خود ابزار یا وصله های سیستم های عامل یا نرم افزارهای مهم می شود.


ادامه مطلب


نوشته شده در تاريخ سه شنبه 2 خرداد 1392برچسب:, توسط behnaz safi